Grecia unu – plecarea

 
   Vara asta a fost Grecia . Grecia de care imi era atat de dor, Grecia pe care o iubesc in continuare atat de mult. Am pornit la drum cu un om caruia i-am gasit (ca tuturor) toate defectele care ii pun in umbra calitatile. Poate de-asta e inca singur… poate de-asta sunt inca singura.
   Am plecat in concediu dupa un mic scandal la serviciu. Aveam nevoie de 10 zile de concediu si mai aveam doar 8. Pe celelalte doua le-am cerut fara plata (eu, ca omul prost sau corect; tot aia e). Nu mi s-au aprobat. Nu ma asteptam. Mi s-au scos ochii ca nu mi-am rezervat si 3 zile pentru perioada Craciunului. Amintesc si insist ca pentru licenta mi-am consumat 8 zile din concediul de odihna. Nu mai amintesc (tot ca proasta) si ca pentru licenta as fi avut dreptul la o luna de concediu de studii. Doar ca cele 8 zile puteau fi luate fara plata. Nu conteaza. Asa ca imi face seful calculul: deci ai nevoie de 2 zile acum si 3 zile de Craciun. Asta inseamna 5 zile. Dar stii ca trebuie sa te penalizez. Pentru ca ai avut nevoie de mai multe zile de concediu decat ai dreptul normal. Asa ca iti vei lua aceste 5 zile de concediu de odihna… pe care le vei recupera din ore suplimentare, daca este nevoie, daca nu, din zilele de la anul. Si penalizare inca 5 zile. Asa ca vei avea de recuperat 10 zile. Ori asa, ori te intorci la serviciu dupa 5 zile, ca sa iti mai ramana 3 pentru Craciun. Ok, recuperez 10 zile. Sa ma invat minte sa imi mai consum eu zilele mele de concediu de odihna cand exista medicalul! Halal motivare! Intre timp imi caut alt job…
   Ce e mai interesant e ca toata discutia a avut loc in ziua plecarii mele. Vineri, cu o ora inainte sa plec de la serviciu si cu 3 ore inainte sa plec in Grecia. Ce dragut… Dar tot am plecat. Omul imi pregatise un termos cu cuba libre pentru drum. Atent, sensibil, n-am ce zice. M-a uns licoarea.
   Prin Bulgaria nu am mai rezistat si m-am bagat la somn. M-au trezit gropile de prin preajma Sofiei… au si aia niste strazi mai rau ca noi! In somnul meu am avut impresia ca mai am putin si cad din scaun cu centura cu tot. In fine… trecem si de Sofia, ajungem in Grecia, mai soilesc putin si pana in Platamonas. Prima oprire. Hai sa cautam de cazare. Ce vorbesti? Sambata cazare? In august ? Ne-am invartit, ne-am sucit, pana la urma a gasit intr-un loc. Era cam 10-10.30 dimineata. Camera se elibera la 12. Ne-am dus sa mancam pana se elibera camera. Am mancat bine, am baut o retsina, pe la 12 si ceva ne ducem dupa camera. Camera fusese data. Ca ii pare rau, ca a fost o neintelegere, se apuca sa dea telefoane peste tot sa ne caute camera. Nimic. Ok. Plecam in Nei Pori. Pai ce, sa fie vreo diferenta in Nei Pori? Neeeeeeeee! Nimic! Asa ca am pornit spre munti. La o benzinarie ni se recomanda satul Rapsani. Pe serpentine, ne-am ratacit, am ajuns intr-un sat uitat de lume, ne-au trimis inapoi pe unde am venit spre Rapsani. Cat de bine sunt semnalizate autostrazile si drumurile europene din Grecia, drumurile de tara scot parleala. Nici urma de semne! Intr-un final apoteotic gasim si Rapsani. Un satuc superb
 

Rapsani

 
   cu toate casele acoperite cu tigla rosie

Rapsani

 
   si am gasit si cazare intr-o pensiune cu panorama… cu toate ca nu cred ca exista cladire in satul ala care sa nu aiba panorama. :)

Rapsani

 
   Am dormit pana seara, cand ne-am dus in centru (adica 20 de metri mai incolo) sa mancam. Si acolo am mancat cel mai usor miel din viata mea. Era mai usor decat puiul. Incredibil miel si incredibila salata de sfecla rosie cu ceva tulpini si frunze prin ea.  Nu mai exista nicaieri asa ceva! Le voi duce dorul…
   Am mancat, am baut si iar am dormit. Pana dimineata, cand ne-am trezit cu nasul in aceeasi taverna plina de oameni linistiti.
 

Rapsani

 

Rapsani

 

Rapsani

 

Rapsani

 

Rapsani

 
   Asta e pensiunea in care am stat… pe undeva pe dupa peretii astia ;) )

Rapsani

 

Rapsani

 
   Chiar mi-a parut bine ca nu am gasit cazare in Platamonas sau Nei Pori. As fi trecut pe langa satul asta fara sa stiu cat de frumos poate fi. Daca voi mai fi vreodata in zona, sigur voi mai innopta in Rapsani!
 
   Va urma.
 
 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X