Grecia trei – primul ferry

 
 
   … Drumul continua din Glyfada in Patras…
 

Patras

 

Patras

 

Patras

 
   … si de acolo mai departe spre Kilini…
 

Kilini

 
   … de unde am luat feribotul pe Marea Ionica… 
 

Kilini-Zakinthos

 

Kilini-Zakinthos

 

Kilini-Zakinthos

 

Kilini-Zakinthos

 
   … si am ajuns seara tarziu in Zakynthos . Am fugit de port, de localitatile prea cunoscute si prea turistice, am luat o harta si am ales… Alikanas pentru motivul (stupid de altfel) ca denumirea Alikanas seamana cu Alikes, localitatea din Thassos pe care o ador. A fost cea mai buna alegere pe care puteam sa o fac. Exceptand faptul ca harta era cam ciudata si ne-am si ratacit putintel.
 
   Am ajuns in Alikanas dupa 11 noaptea in cautarea unei camere. Am oprit la prima casa pe care scria domatia si am intrebat. Nu mai aveau camere acolo, dar a dat un telefon si a venit un nene sa ne duca la pensiunea lui. Nenea Nikollaos nu vorbea o boaba de engleza, asa ca a trebuit sa imi storc creierii dupa bruma de greaca pe care o mai stiu. Ne-am inteles destul de usor. Camera a costat 100 de euro pentru 3 zile. Daca am fi stat mai mult ar fi fost mai ieftin… Camera foarte curata, foarte draguta, baia la fel. Cu toate ca stateam la parter am avut si un fel de balcon-terasa, pe unde se intra si in camera.
 

La Nikollos Marinos

 

La Nikollos Marinos

 
   si am avut si ditai palmierul in curte.
 

Alikanas

 
   Plaja era  foarte aproape, curata si linistita.
 

Alikanas

 

Alikanas

 

Alikanas

 

Alikanas

 
   Totusi nu am putut sa stau la plaja mai mult de o ora. pe la 10 si jumatate nu se mai putea sta. Soarele in august este ucigator.

   La pranz am fost la o taverna pe care ne-a recomandat-o Nikollaos, la 10 minute de mers pe jos de vila. Lemon Tree Garden. Si chiar asta era: o gradina cu lamai. Si cu o caracatita………… absolut dementiala!

 

Caracatita la Lemon Tree Garden

 
   Va las sa baliti… va urma!
 
 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X