Thassos

 
   Ultimul feribot din Kavala ne-a dus in Thassos , prima mea iubire.  Am ajuns noaptea, am reusit iar sa ne ratacim, ne-am dat cu masina prin araturi si am ajuns in Potos. Dupa cautari si telefoane (era sambata noaptea, totul era plin), am gasit si camera. In august, insula e plina de lume. Plina ochi. Duminica am stat toata ziua la plaja. Luni dimineata am dus masina la service, unde s-au crucit oamenii ca am ajuns intregi pana acolo. Discurile de frana erau duse. Unul spart, unul tocit cativa milimetri peste ideea de disc tocit. S-a facut comanda de discuri noi tocmai in Salonic, pentru ca in Kavala nu aveau. Ma gandeam ca o sa dureze cateva zile reparatia (ca la noi). De unde? Mecanicul ne-a zis ca o sa fie gata in jur de ora sapte. Era trecut de 11. Am lasat masina acolo, am inchiriat un fel de cart si ne-am plimbat putin prin insula…
 

Thassos

 

Manastirea Sf. Arhanghel Mihail

 
   Manastirea Sfantul Arhanghel Mihail

Manastirea Sf. Arhanghel Mihail

 

Thassos

 
   Cu chestia asta ne-am plimbat.

Thassos

 
   Si ne-am plimbat pana am ajuns in Aliki. Localitatea dupa numele careia am ales Alikanas in Zakynthos .

Aliki

 

Aliki

 
   Si daca o iei printre ruine si urci,

Aliki

 

Aliki

 
   ajungi la vechea cariera de marmura.

Aliki

 

Aliki

 

Aliki

 

Aliki

 

Aliki

 

Aliki

 

Aliki

 

In Aliki

 

Aliki

 
   Si dupa ce te intorci pe aceleasi carari, printre pini si maslini,
 Aliki

 

Aliki

 
   te opresti la "Beautiful Alice" sa mananci 

Aliki

 

Aliki

 
   ce iti pregateste nenea asta.
 

Bucatarul din Aliki

 

Bucatarul din Aliki

 
   Cu toate ca Bobis a fugit in Olanda si, cu ocazia asta, s-a inchis cea mai buna taverna din Thassos, Zoom din Potos, terasa din Aliki a ramas neschimbata si merita.  Cele mai bune specialitati din fructe de mare si cel mai bun peste.
   La intoarcere am respectat traditia si am hranit pescarusii in drumul spre Kavala.
 

Ferry Thassos-Keramoti

 

Ferry Thassos-Keramoti

 
   Cu asta s-a terminat o superba vacanta. Drumul spre Salonic m-a umplut iar de nervi, incepand din Kavala, unde domnul sofer a daramat oglinda unei masini si nici macar nu s-a uitat in spate sa vada ce a facut. Soferita era in preajma si s-a luat dupa noi cu masina. Ne-a ajuns si a inceput sa ne faca semne disperate cu oglinda in mana. Dragutul de langa mine nu intelegea ce vrea femeia aia de la el. I-am explicat ca tocmai ce i-a daramat oglinda si ar cam vrea sa se opreasca sa stea putin de vorba. A tras pe dreapta, a lasat-o pe tanti sa urle la el in timp ce el dadea gratios din umeri (nu ca nu ar fi inteles ce zicea femeia, ca vorbea in engleza). I-a luat oglinda din mana, i-a infipt-o la loc, s-a intors cu spatele la ea, s-a urcat in masina si a plecat mai departe.
   Aia a fost ultima oglinda pe care a luat-o in acest concediu, dintr-un lung sir de oglinzi daramate sau doar indoite. Drumul spre autostrada l-am ratat cand mi-am aprins tigara. Dupa ce i-am dat toate indicatiile, i-am zis ca urmeaza sa faca dreapta spre autostrada, avea semne, tot ce trebuie, mi-am permis sa imi aprind si eu o tigara. Cat sa fi durat? Nu am vazut semnul. Am ratat iesirea. Imi dau seama ca a tecut cam mult si ar fi trebuit sa facem dreapta si il intreb daca sigur asta e drumul. Da, e ok.
   – Sigur nu am ratat iesirea aia?
   – Sigur.
   – Nu vrei sa intrebam mai bine? Uite o benzinarie.
   Nimic… nu incetineste.
   – Benzinarie?
   Tot nimic.
   – Tocmai a fost o benzinarie.
   – Asa, si?
   – Asa si de ce nu ai oprit?
   – Trebuia?
   – Pai de ce crezi ca urlam ca disperata uite o benzinarie uite o benzinarie?
   – A, pai credeam ca imi arati ca ai vazut o benzinarie! De ce sa oprim?
   – Pai spre exemplu sa ma pis!
   Ce sa zic? M-am distrat… am ocolit o gramada pana am ajuns iar la autostrada. El vroia sa mergem si in Salonic la nu stiu ce piata. El, suparat, nu vorbea cu mine. Incep indicatoarele cu iesirile spre Salonic. Il intreb daca mai mergem in Salonic. Nu raspunde. Ii explic ca il intreb, pentru ca ar cam trebui sa schimbe banda daca vrea in Salonic. Schimba banda. Ooooook!!! Ii explic ca eu nu stiu de nicio piata in Salonic. Stie el. Ne-am invartit doua ore prin Salonic. Bineinteles ca nu stia unde e piata. Ne-am invartit aiurea. Dupa care am plecat spre casa. Ce frumos… mda.
   Dar Grecia anul asta chiar a fost frumoasa. Si tot nu m-am plictisit de ea. Ma voi plictisi vreodata?
 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X